Ny direktør i Dansk Miljøteknologi

Ny direktør i Dansk Miljøteknologi

Søren Bukh Svenningsen er ny direktør for Dansk Miljøteknologi. Søren kommer fra en stilling som kontorchef i Miljøstyrelsen, og har mange års erfaring med det miljøteknologiske område.

Søren Bukh Svenningsen tiltræder stillingen d. 9. marts 2020 og afløser foreningens mangeårige direktør Jørn Jespersen, der har valgt at trappe sit arbejde ned og koncentrere sig om at bidrage til den politiske indsats.

Formand for foreningen, Leif Bentsen, CEO Krüger siger: ”Vi glæder os over at byde velkommen til en erfaren profil som Søren Bukh Svenningsen, der har stor viden og erfaring inden for den miljøteknologiske branche og med politik for en grøn omstilling.”

Søren Bukh Svenningsen siger: ”For mig er jobbet som direktør i Dansk Miljøteknologi en ønskestilling, og jeg glæder mig til at komme i gang. Jeg ser rigtigt meget frem til samarbejdet med foreningens medlemmer om, hvordan vi kan være med til at sikre gode rammer for de investeringer i den grønne omstilling, der skal til for at sikre fremtidens arbejdspladser og løse de miljø- og klimaudfordringer, vi står overfor”

Den nye direktør skal stå i spidsen for at udarbejde forslag, som fremmer teknologiudvikling og forretning i den miljøteknologiske branche, og som bidrager til at løse samfundets udfordringer på miljø- og klimaområdet, så der skabes øget eksport og nye arbejdspladser. Direktøren skal yderligere bidrage til den strategiske udvikling af foreningen i samarbejde med bestyrelsen.

Om Søren Bukh Svenningsen

Søren Bukh Svenningsen, 59 år. Kontorchef i Miljøstyrelsen gennem 20 år med ansvar for bl.a. udarbejdelse af handlingsplaner for miljøeffektiv teknologi, vækstteams om miljø, vand og bioøkonomi, virksomhedsregulering, kemi, eksportfremme, luftforurening mv. Sekretariatschef for Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (MUDP) og Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP). Fra departementets ledelsessekretariat har han lang erfaring med ministerbetjening, udarbejdelse af lovforslag, bekendtgørelser, deltagelse i samråd, betjening af Folketingets Miljøudvalg.